Hemma igen

Nu är vi hemma igen och det känns obeskrivligt skönt att vara det och med vetskapen att allt gått bra. Det märktes på kroppen när vi kom hem att det varit en väldig belastning mentalt med att vara där nere på sjukhuset. Både jag och Lotta var helt slut när vi kom hem och somnade i princip på en gång.
Mille börjar så sakta lugna ner sig, han har varit väldigt stressad pga att han blivit väckt för kontroller och medicin hela tiden.
Nu kan man äntligen börja tänka framåt och börja planera.

 

Hemma och glad


Nu reser vi hem

Idag måndag blev vi utskrivna ifrån avdelningen. Det känns helt otroligt att det gick så fort för Mille att hämta sig ifrån en sådan stor operation. Läkare och kirurger är mycket mycket nöjda med honom och hur han har svarat och reagerat på operationen.
Vi är nu åter allihop på Ronald och imorgon bitti kör vi mot Orsa.


God natt

Magsjuka magsjuka och magsjuka

Den här magsjukan tar knäcken på en, nu sitter Mille i inlåst på sitt rum pga magsjuka. Vi får inte lämna hans rum mer än när vi ska gå till Roonald-huset. Så segt. Men annars mår han fint och om allt vill sig väl så styr vi mot Orsa och vintern i början på veckan. YES!!

På benen igen

I måndags kväll, samma dag somMille opererades fick jag (Morgan) och Irma magsjuka, INTE rätt läge direkt. Lotta fick vara uppe med desinfektionsprit halva natten för att inte hon skulle bli smittad, och som det ser ut så har hon lyckats med att slippa undan kräksjukan. Jag och Irma får inte lämna vårat rum på 48ti, så ikväll får vi gå ut. Lotta har i princip varit hos Mille hela tiden ifrån sett att hon kommit förbi med Cola till oss.
Milles tillfrisknande gå bra, riktigt bra faktisk. Igår lämnade han IVA och hamnade på övervakningsrummet på hjärtvårdavd. Han har även blivit av med en hel del slangar, han har även fått på sig en body samt att börjat amma igen. Jämnför man med förra operationen så tog 6dagar innan han fick lämna IVA.

Här kommer lite bilder ifrån måndagen och tisdagen

Här har han blivit av med repiratorn.


Här är han nere på hjärtvåden igen.


Övervakningen på hjärtvården


Gott att få nappen igen.

Operation klar!

Operationen lyckades och Mille mår som han ska efter en sådan grej. Han har tillochmen lämnat repiratorn nu på kvällen.
Jag skriver mer i morgon, är nämligen totalt utmattad efter dagen.


Jaha... dagen före

Då är det dagen före operationen. Kl 8 i morgon bitti ska vi knalla upp till operationen och överlämna lilleman. Innan dess ska vi göra ett sista decusanbad på avdelningen.
Idag träffade vi en av de två hjärtkirurger som ska operera Mille, han gick igenom vad som kommer att göras och lite hur, samt hur stor operationen är. Vi gick även igenom riskerna med denna operation och det är väldigt tufft att prata om, jag kan säga så här att denna operation är inte riskfri.
De kommer även att öppna upp själva hjärtat och förstora hålet mellan förmakarna, detta görs för att det är lite förtrångt för blodet att passera.
Operationen kommer att ta minst 6-7tim men det är lika bra att vara inställd på längre. Efter operationen körs Mille till barn intensiven där kopplas upp en miljon apparater och medicinener samt respirator. Men när det är klara med uppkopplandet så får vi komma dit och äntligen räffa honom.

Här är några bilder från dagen

Här gnager Mille på nya favoritdjuret Ankan som han fick ifrån farfar innan vi åkte.


Här tvättas det med decusan tvål för att bli av med alla bakterier. Schyss plasthanske han fått för att skydda bandage och kanyl.

Just nu ligger Irma i sängen och funderar på livet, plötsligt säger hon -Pappa, jag vill inte att du ska bli gammal och rutten. Tack för det!!!

RSS 2.0