Bättre och bättre dag för dag

Det är så skönt att skriva att allt går superbra med Mille, han tar verkligen stora steg för varje dag som går. Från och med idag slipper han 24tim vakan som han haft sedan han opererade sig och där han varit konstant kopplad mor EKG, blodtryck, andningsfrkvens m.m. Detta i sin tur innebär att vi kan nu bära honom obehindrat utan han ska sitta fast i olika dropp och mätutrustningar. Fick till och med köra runt honom i vagnen på avdelningen i väntan på att vårat egna rum skulle bli klart, och det är sådana små saker som gör att allt bara känns bättre och bättre och att man känner att det går mot ett normal liv igen. Mille har även börjat ammat igen, sedan operationen har det varit dropp och nappflaska. Som tur hade han inte glömt hur han skulle göra. I natt är det första natten som Lotta bor kvar på sjukhuset, hon tycker det känns lite tomt efter att ha varit i Ronald McDonald´s borgen i 10dagar så jag ska gå ner dit efter att Irma somnat och stanna där till båda Lotta och Mille sover. Fortsätter Milles tillfrisknande i den här takten så kanske vi får komma hem någongång under nästa vecka.
Nu när man känner att man kan pusta ut lite efter den här operationen börjar tankar på nästa operation dyka upp i huvudet, antagligen blir det så eftersom den troligast kommer att ske lite tidigare än vad som var sagt tidigare. Kirurgen pratade om att ev. lägga nästa operation redan om 2månader. Ett definitivt beslut kommer att tas när vi ser hur hjärtat utvecklas under de kontroller som som kommer att ske varje vecka i falun. Andra operationen kommer även vara större än den första, de ska flytta den pulsåder som kommer med det syrefattiga blodet från övre delen av kroppen och sätta den direkt på lungpulsådern. Detta ingrepp gör att Mille måste ligga i en hjärt och lungmaskin under hela operationen. Tidsmässigt kommer operationen ta hela dagen.
Den sista operationen kommer att ske vid 2-3år ålder. Då ska de flytta samt förlänga den pulsåder som kommer med det syrefattiga blodet från nedre delen av kroppen. Förlängningen görs av ett  gortexrör så att det räcker ända upp till lungpulsådern. Nya bilder på Mille kommer senare eftersom Lotta har kameran.

Hastala vista!!!

Kommentarer
Postat av: Annicka & Pontus

Vad skönt att läsa att det går så bra för Mille. Vilken liten kämpe han är! :)

Här hemma följer hela familjen bloggen och vi gläds verkligen över hans framsteg.Kram Annicka & Pontus

2008-11-13 @ 22:15:22
Postat av: Sol Jenny

Operation om redan 2 månader, Oj!! Possitivt antar jag.

Det är fantastisk att höra er glädje när Mille gör framsteg och allt ser bra ut. Jag glädjer mig med er. Inte minst Morgan verkar ha sån energi, springa fram och tillbaka och vaka över familjen tills alla sover (you´re the MAN)imponerande! Jag hoppas dock ni alla tillåter er att vara "små", det behöver alla vara ibland. Ta en dag i taget. Vi är många som finns här och tänker på er.

Kramar

Sol Jenny.

2008-11-13 @ 23:38:31
URL: http://sollivet.blogg.se/
Postat av: Angelica

Vad kul att äntligen få se hur Er lilla guldklimp ser ut. Tidigare har han haft slangar och mestadels sovit på bilderna. Han ser så glad och nöjd ut. Först så tyckte jag att han var så lik Lotta, men visst finns även Morgan med i utseendet. Ja en lite kopia av Irma!

Kram på Er

Angelica

2008-11-14 @ 09:09:18
Postat av: Marita

Hej på Er !

Jag blir överlycklig över att få se och höra berättas om att ni mår bättre och att operationen gick så bra ! Hoppas Ni får komma hem snart. Vi saknar Er här uppe i obygden. Krama om Mille och Irma från mig !

2008-11-15 @ 12:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0