Storasyster


Även storasyster Irma vill visa upp sin bebis som fått namnet Ebba.

Fredag kväll.


Jaha.. Fredag kväll. Nu är det bara två dagar kvar tills resan mot Göteborg startar. Man kan ju undra hur många stopp det blir på 60mil med en 3veckors bebis i bilen!?!? Fler än ett iallafall. Mille kommer att skrivas in på sjukhuset under måndagen. Ett flertal undersökningar skall ske innan operationen på onsdag. Det känns skönt att det nu ska bli av men man är fullkomligt livrädd.

Tid för operation!!

Då har de ringt, läkarna från Göteborg. De berättade att det bokat in Mille för sin första operation. Vi styr ner mot GBG nästa söndag. Det känns skönt att vi nu fått tid för operationen, det känns som om man börjar gå framåt.
För övrigt har dagen gått åt till att städa inför visningen av huset som kommer att ske på måndag kväll.

Lunchtime


Efter ett långt besök på sjukhuset blev det lunch på McDonald´s innan vi styrde de 10milen hem..

Ett steg närmare operation...

Efter ytterligare ett besök på sjukhuset börjar vi sakta få lite mer klarhet i vad som kommer att hända framöver.
Förmodligen kommer vi att åka till Göteborg för operation inom två veckor. Då görs den första operationen av tre, som det ser ut än så länge. Det som kommer att göras vid den första operationen är att de kommer sätta ett band runt venen som går till lugnorna. Det gör man för att miska trycket på lungorna. Har man ett normalt hjärta så pumpas blodet till lungorna ifrån höger kammare och det har ett lägre tryck än vad blodet från vänster kammare har.
I Milles fall så har han bara vänster kammare, och den försörjer hela kroppen med blod och det är då trycket blir för högt på lungorna.
Operation nr:2 kommer att ske när han är 6mån och den 3:e kommer att ske när han är 3år som de säger idag.


Sovdags!

MMS

Sovdags!


Mot sjukhuset.....

Imorgon onsdag är det åter igen dags för ett besök på sjukhuset där vi ska titta på Milles hjärta, att de livsnödvändiga öppningarna inte växer igen. Lärkarna vid drottning Silvias barnsjukhus skulle tills idag tittat på det inspelade ultraljudet och vi kommer få deras utlåtande i morgon. Äntligen kanske vi får någon humm om när den första operationen kommer att ske. Vi ska även träffa kuratorn i hjärt teamet imorgon, det känns bra att få prata med någon som kanske kan allt det praktiska betrf försäkringskassan m.m.
Förväntningarna är många och stora inför morgon dagen. Skriver mer efter besöket!!!
God natt!!

På resande fot!!


Idag tog vi en liten tur med bilen samt att vi stanna hos farmor och fika.

Milles resa

Hej och välkommen till Milles blogg. Här kommer ni kunna följa honom och hans familj fram tills han blir frisk.
Resan startade den 10:e oktober 2008, det var den dagen som han mötte världen för första gången.
Vid en läkarundersökning upptäcktes ett blåsljud i hjärtat. Läkarna sa att det var inget ovanligt med blåsljud i hjärtat och därför behövde vi inte vara oroliga, men de remiterade oss för ultraljudsundersökning av hjärtat i alla fall.
Dagen efter "blåsbeskedet" (tisdag) tog vi oss till sjukhuset där undersökningen med ultraljud skulle ske.
Läkaren gick lugnt och metodiskt igenom hjärtat på Mille som vid detta tillfälle bara var 4dagar. Vid undersökningen fick vi beskedet att det var betydligt allvarligare än vi trodde, Mille har Tricuspidalisatresi+VSD!!!!, med svenska ord sagt så är det så att hans högra kammare ej har utvecklats och måste därför opereras eftersom detta inte går att leva med.
Här rasade våran värld ihop, ett chockbesked som slog undan benen.
De två nästföljande dagarna var ett ända mörker där det var väldigt svårt att se någon form av hopp. Men efter fredagen återbesök samt att den värsta chocken lagt sej så kände vi åter glädje och hopp, glädje över att ha fått en underbar son.

En sovande Mille


Här är han 1 vecka.

RSS 2.0